14 dec 2020

Farmaceutstuderende vil gøre det trygt at købe håndkøbsmedicin i udlandet

Et studieophold på apoteker i udlandet gav Clara Hemmingsen og Ann-Katrine Birkelund Mogensen en idé: de ville lave en app, som kan guide rejsende til at købe den håndkøbsmedicin, de har brug for.

Har du haft brug for at købe håndkøbsmedicin på en ferie i udlandet? Så har du sikkert oplevet at være forvirret over om du har fået det rigtige produkt, hvad det indeholder og hvor stor dosis du skal tage.

 

Nu vil to farmaceutstuderende løse dette problem, gennem appen PharmaGo.

 

- Idéen til PharmaGo opstod for et års tid siden, hvor vi begge var på et apotekophold i udlandet, som en del studiet. Jeg var i Portugal og Ann-Katrine var i Canada, begge lande med mange nationaliteter og sprogbarrierer, siger Clara Hemmingsen, medstifter af PharmaGo.

 

Mange kunder gik forgæves på apotekerne og det blev det spæde startskud til at lave en app, hvor rejsende kan finde alternativer til den håndkøbsmedicin de ville købe derhjemme. 

 

- Vi har også selv prøvet at stå på en ferie, hvor vi ikke vidste hvad det håndkøbsmedicinprodukt vi havde fået var og hvad det indeholdt og det kan være problematisk, siger Ann-Katrine Birkelund Mogensen, medstifter af PharmaGo. 

 

Klar til at lave en prototype

Clara og Ann-Katrine er begge blevet optaget på et inkubator-program på Sund Hub på Københavns Universitet, hvor de det sidste halve år er kommet så langt med udviklingen af deres produkt, at de nu har været klar til at søge et mikrolegat. Næste step for PharmaGo bliver at lave en prototype af appen. Og her har netværket gennem Sund Hub været en stor fordel for de to iværksættere.

 

- Først lavede vi et spørgeskema, for at finde ud af hvem der har problemet og hvem kundegruppen er. Vi valgte herefter at fokusere på rejsende og gik derfor til forsikringsselskaberne. Tanken er, at de skal købe det og tilbyde det til deres kunder, fortæller Ann-Katrine.

 

Clara og Ann-Katrine planlægger selv at lave deres prototype, og så hente hjælp ind senere hen fra en programmør.

 

- Navigation og det visuelle laver vi selv. Du taster det produkt, du selv ville købe ind i appen og så viser appen en liste med lignende produkter. Og omvendt – hvis du har fundet et produkt du ikke kender, i udlandet, viser appen dig lignende produkter, som du kender fra dit eget land. Appen vil på sigt også give informationen som står i indlægssedlerne til produktet, siger Ann-Katrine.

 

Det første testland for PharmaGo bliver efter planen Grækenland. Her rejser mange danskere til på ferie og landet har sit eget alfabet, hvilket gør behovet for PharmaGo endnu mere relevant.

 

Når det nye år begynder, er Clara og Ann-Katrine næsten ved vejs ende med deres farmaceutstudier. For de fleste betyder dette, at de skal ud at finde et job på fuld tid, men de to iværksættere håber på, at kunne bruge det meste af deres tid på deres virksomhed.

 

- Vi vil gerne arbejde fuld tid med PharmaGo, det er jo vores lille baby og et meget personligt projekt for os. Vi kan godt lide at arbejde meget, så i en periode kunne vi godt både have et arbejde og udvikle PharmaGo. Men vi vil allerhelst gå fuldtid med det, siger Clara.

 

PharmaGo modtog et mikrolegat i november 2020.