20 jun 2022

MyEpi - Ramt af innovation

Da Jakob Junker Jeppesen, CEO og Founder af MyEpi, blev diagnosticeret med epilepsi tilbage i 2017, kunne han godt se, at ungdomslivet begyndte at smuldre mellem hænderne på ham. Men app'en MyEpi, som kan detektere epileptiske anfald, har gjort, at han kom ud på den anden side.

Da Jakob gik i 2.G på Frederikshavn Handelsskole fik han gennem innovationsforløbet Company Programme muligheden for at lege med tanken om at starte sin egen virksomhed. Dette blev starten på MyEpi. som er den første dansk producerede smartwatch app til Apple urer, som kan detektere epileptiske anfald. App’en er udviklet til familier, som har epilepsi tæt inde på livet og når app’en detekterer et anfald, så sendes der en besked ud til dine kære med en lokation for, hvor din kære har fået et epileptisk anfald.

 

Ifølge Jakob er det en konstant frygt i hverdagen, at din kære med epilepsi får et anfald. Jakob beretter om en mor, som hverken turde at tage ned og handle eller gå ind i et andet rum, for hvad hvis det var sidste gang hun så sin søn?

50 millioner andre mennesker lever med epilepsi til dagligt, så Jakob tænkte, at mange andre familier også kunne få glæde af MyEpi. MyEpi kommer frygten og magtesløsheden, som de pårørende går rundt med, til livs.

 

MyEpi modtog første gang et Mikrolegat i 2020, da de endnu ikke havde tegnet CVR-nummer. I februar 2021 smed Jakob hele sin opsparing i virksomheden og tegnede et CVR-nummer til MyEpi. Efterfølgende modtog MyEpi et Life science Mikrolegat fra Bristol Myers Squibb.

 

Jakob driver MyEpi alene og hans vision for virksomheden er at komme ud på så mange mobiler som muligt verden over, og dermed være med til at redde liv.

 

Hør mere om Jakob og MyEpi her: