20 jun 2022

Nordic Phantoms - Øvelse redder liv

Et speciale i samarbejde med Odense Universitetshospital blev startskuddet til Nordic Phantoms - en virksomhed der laver dukker, som læger og sygeplejersker kan bruge til at træne avancerede operationer på. Nordic Phantoms har en ambition om at kunne levere simulationsudstyr til hele verden og dermed bidrage til at højne niveauet i sundhedsvæsenet verden over.

Man tænker nok ofte, at de har gået i skole i syv år, de har det totalt på ryggraden og de står med liv i hænderne, så selvfølgelig kan de det”. Men under deres speciale fandt Co-founders af Nordic Phantoms, Tine Løjmand Elisiussen og Cathrine Damsbo Madsen, ud af, at læger ikke altid føler sig trygge under operationer. De er også bare mennesker og skal have lov til at øve sig.

Derfor har pigerne bag Nordic Phantoms udviklet dukker, som læger og sygeplejersker kan træne avancerede operationer på. Det første produkt gjorde det muligt for læger at træne den sjældne operation for blødning i spiserøret.

 

Da det netop er en sjælden operation, så betyder det også, at lægerne sjældent udfører den. Nordic Phantoms opdagede hurtigt, at der var et behov blandt lægerne for, at de kunne træne denne operation.

 

Det er vildt fedt, at vi kan gøre en forskel for et behov, som reelt er der” lyder det fra Co-founder af Nordic Phantoms Tine Løjmand Elisiussen.

Udover at pigerne fra Nordic Phantoms gør en forskel for de læger, som skal udføre de avancerede operationer, så er dukkerne også med til at skabe tryghed blandt patienterne, da de netop får en læge, som er rutineret i udførslen af den specifikke operation.

 

Nordic Phantoms modtog i 2021 et LifeScience legat fra Bristol Meyers Squibb og Fonden for Entreprenørskab. Legatet skal bruges til at eksperimentere med nye materialer og nye teknikker, som kan implementeres i produkterne

Om tildelingen af legatet lyder det fra pigerne: ”Det er dejligt, at der er andre derude, som også kan se et potentiale i det vi laver og som tror på, at vi er det rigtige team til at føre det ud i verden”.

 

Hør mere om Nordic Phantoms rejse i denne video: