25 jun 2019

26 mikrolegater uddelt til nye startups

Fonden for Entreprenørskab har netop uddelt 26 mikrolegater til spændende nye student startups. Halvdelen af mikrolegaterne er givet til startups med innovative ideer i forhold til løsninger af FN's 17 verdensmål.

26 mikrolegater uddelt til nye startups

Fonden for Entreprenørskab har netop uddelt 26 mikrolegater til spændende nye student startups. Blandt de talentfulde legatmodtagere finder man bl.a. iZi-move fra Københavns Professionshøjskole, der udvikler teknologier, som skal gøre kørestole mere sikre, og Kölig fra Københavns Universitet, der laver custom-made vinyldesigns til ski og boards.

 

13 verdensmålsmikrolegater

Halvdelen af de uddelte mikrolegater er verdensmålsmikrolegater. Fonden for Entreprenørskab uddeler, i samarbejde med Tuborgfondet, særlige legater til studerende, som arbejder med de 17 verdensmål i deres startup.

 

Eksempler på de nye #verdensmålsiværksættere er blandt andet MicroChange fra Svendborg International Maritime Academy, der arbejder med filtrering af mikroplast fra ballastvand, ÖDN fra Glasir Business College (Færøerne), der laver vinterjakker ud af gamle festivaltelte, og Incept Sustainability fra Danmarks Tekniske Universitet, som sætter fokus på verdensmålene med online undervisning i bæredygtighed.

 

Se alle mikrolegatmodtagere

 

Næste deadline for mikrolegatansøgninger er den 26. september 2019. Læs mere