23 nov 2020

45 gode idéer bliver belønnet med mikrolegater til at skabe vækst

For 32. gang har Fonden for Entreprenørskab uddelt mikrolegater til studerende med gode idéer. De seneste modtagere af mikrolegater har udviklet idéer til både hardware- og softwareløsninger, især med en bæredygtig vinkel.

Et bredt felt af løsninger, der blandt andet skal gøre livet lettere for mennesker med sygdomme eller hårde fysiske jobs, gøre detailhandlen mere bæredygtig og skabe kreative muligheder for undervisning af børn og unge. Det er nogle af de idéer, som netop er blevet belønnet med et mikrolegat på op til 50.000 kroner. Pengene skal iværksætterne bruge på at udvikle deres idé og bringe den tættere på markedet.

 

Denne uddelingsrunde er nummer 32 af slagsen, siden initiativet blev startet i 2011.

 

Fonden for Entreprenørskab har denne gang uddelt 23 almindelige mikrolegater, samt 19 verdensmålslegater, som er støttet af vores partner Tuborgfondet. Vi har også uddelt to life science-legater, med støtte fra biofarmavirksomheden Bristol-Myers Squibb.

 

Verdensmålslegat eller ej?

I samarbejde med Tuborgfondet, uddeler vi i hver runde en række verdensmålsmikrolegater til studerende, som arbejder aktivt med FNs 17 Verdensmål i deres projekt.

 

- Verdensmålsmikrolegaterne er et dedikeret fokusområde for Fonden for Entreprenørskab og derfor håber vi på, at se endnu flere ansøgninger til netop dette legat i de kommende runder. Af og til oplever vi, at vores ansøgere er i tvivl om de skal søge et verdensmålslegat, fordi de ikke umiddelbart kan identificere sig med FNs verdensmål eller har tænkt over målene fra starten, siger Tilde Reffstrup, projektleder på Mikrolegatinitiativet.

 

Derfor opfordrer vi vores ansøgere til at stille sig selv disse spørgsmål omkring deres idé:

 

  • Gør idéen livet lettere eller bedre for nogen?
  • Tænker vi bæredygtighed ind i vores idé eller produkt?
  • Løser vi et problem i samfundet?

 

De 17 verdensmål gælder for alle lande og de tager højde for landenes forskellige udgangspunkter. Jeres idé behøver altså ikke løse hungersnød, men kan altså sagtens tage udgangspunkt i en problemstilling som er relevant for Danmark og de lande der ligner vores.

 

Vi ser frem til at se en masse spændende løsninger fra studerende i næste ansøgningsrunde – deadline for ansøgninger er den 15. februar 2021. Læs mere om at søge et Mikrolegat her.