10 okt 2019

Harba rejser millioninvestering - tiden er moden til at sætte sejl mod yderligere eventyr

Tidligere mikrolegatmodtager satser globalt på at blive verdens førende leverandør af IT-løsninger til lystbådehavne.

Harba er en innovationsdrevet dansk virksomhed, der digitaliserer og forbinder verdens lystbådehavne og sejlere. Virksomheden blev stiftet i 2015 af iværksætteren Christian Elkrog, som modtog et mikrolegat samme år.
Harba har udviklet en prisvindende app til sejlere, HarbaApp, som er specialiseret software til drift af lystbådehavne, samt HarbaMaster og andre innovative hardware løsninger til optimering af havnedrift.

Harba har netop modtaget en seedinvestering fra Vækstfonden og High Seas Invest med Esben Halding som lead. Pengene herfra skal bruges til yderligere produktforbedringer og global ekspansion.
Investeringen betyder også, at teamet bag Harba kan fortsætte med at investere mange ressourcer i at udvikle nye og bedre produkter til havneadministration, for det at sikre høj produktkvalitet og kundetilfredshed er et centralt fokusområde for virksomheden.

 

"Harba har udviklet en spændende teknologi, som løser et antal forskellige udfordringer for både havne og sejlere. Lystbådehavne er et område, hvor digitaliseringen endnu ikke er brudt igennem, og vi ser Harba som en innovativ virksomhed med et stærkt hold, der har enhver mulighed for at erobre markedet. Vores investering i Harba skal ses som en indikation på, at vi ser et enormt internationalt potentiale på grund af deres banebrydende produkter. Vi er glade for at være med ombord og hjælpe til på denne spændende rejse," -udtaler Esben Halding, ledende investor hos High Seas Invest.

 

Harba til Danish Entrepreneurship Award  

Harba deltog til Danmarks største idéfest for elever og studerende, Danish Entrepreneurship Award i 2015, hvor de vandt et mikrolegat. Og netop det mikrolegat og den oplevelse fik stor betydning for Harba.

 

”Vores første investor mødte vi til eventet. Det var dog først, da vi havde lavet en prototype, stærkt hjulpet på vej af Mikrolegatet, at vi endte med at få lukket investeringen. Altså betød både det at deltage til eventet samt pengene, at vi kunne tage virksomheden fra idéstadiet og frem til en rigtig virksomhed med investering og et produkt," fortæller Christian Elkrog, CEO og founder af Harba.

 

Investeringen skal løfte produkterne

 

Den nye investering gør det muligt for Harba at forstærke sin position som den førende udbyder af løsninger til havneadministration i Danmark, men fokus vil især ligge på ekspansion i Europa og Nordamerika.

 

"Det er vores mål at give alle sejlere og havne verden over muligheden for at få glæde af den nyeste teknologi. I mange år har leverandørerne af software til hoteller, havne og campingpladser ikke investeret meget i forbedringer af havnenes muligheder, da hotelsektoren er større. Vi opererer kun i havnemarkedet, men har et globalt fokus, det er derfor, vi kan investere langt mere i specialiserede produkter til havnene. Med denne investering er vi i stand til at løfte vores produkter op til et endnu højere niveau samt forberede dem til nogle andre meget lovende markeder som USA og Caribien,” siger Christian Elkrog, og fortsætter:

 

” - Vores globale fokus giver lystbådehavne og sejlklubber i hele verden muligheden for at lære fra hinanden og implementere bedre processer, som anvendes i andre dele af verden. Vi har allerede set store fordele af at implementere idéer og funktioner, der er blevet foreslået af havnepersonale på tværs af kontinenter, i vores software- og hardware-sortiment. Vi planlægger at fortsætte dette værdifulde samarbejde med havnene i fremtiden."

 

    

 

Læs mere om Harba her.