20 dec 2019

Jorden kalder de kreative

Et speciale fra Københavns Universitet om klimavenlig filmproduktion, førte til grundlæggelsen af virksomheden Jordnær Creative. Jordnær Creative vil revolutionere filmbranchen med nulspilds-løsninger og miljørigtige tiltag for en mere bæredygtig filmproduktion.

Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett og George Clooney er blandt de mange Hollywood-stjerner, der sætter fokus på klimaforandringer og som har givet tv- og filmbranchen et miljøbevidst image. Men måske burde de i stedet kigge indad. Bag den glitrende grønne facade gemmer sig nemlig et gigantisk overforbrug af strøm, materialer og brændstof. Det kæmper de unge iværksættere Josefine Madsen og Anne Ahn Lund fra Jordnær Creative for at lave om på:

 

 

"Verdensmålsiværksætterne" -  en dokumentarserie

Serien “Verdensmålsiværksætterne" er produceret i samarbejde mellem MOOT og Mikrolegat og handler om seje unge danskere, der har modtaget et verdensmålsmikrolegat. Alle verdensmålsmikrolegater bliver uddelt af Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab. Vi er gået sammen om at sætte fokus på at styrke unge iværksættere og nye virksomheder, der drives af at løse store globale udfordringer. Det gør vi blandt andet gennem uddeling af 150 verdensmålsmikrolegater.