03 mar 2020

Kronprinsen overrækker legater til to imponerende startups

Esgaard og BIRanalyzers vandt begge 100.000 kroner til at drive deres virksomhed til næste stadie, da Fonden for Entreprenørskab fejrede sit 10-års jubilæum i Børsen. Youth Startup Investment Potential-legatet bliver hvert år overrakt til to Mikrolegat-modtagere, der udmærker sig med et særligt potentiale.

Fonden for Entreprenørskab inviterede henholdsvis erhvervsfolk og lærere, undervisere og samarbejdspartnere til jubilæum i Børssalen mandag den 2. marts. I denne anledning fik de to Mikrolegat-modtagere Esgaard og BIRanalyzers begge overrakt et Youth Investment Startup Potential-legat. 

 

H.K.H. Kronprinsen overrakte i egen person de to legater til de to unge og investringsmodne startups. Det første legat gik til Esgaard, som har udviklet en ny metode til syning af sår, der kan lukke sår op til ti gange hurtigere end den konventionelle metode med nål og tråd. Deres produkt "The Sticher" er en håndholdt symaskine til sår, der skal gøre det nemmere, hurtigere og sikrere at sy sår sammen. Esgaard har modtaget to mikrolegater. I marts 2018 og i februar 2019. Deres team består af to medicinstuderende ved Aarhus Universitet. 

 

Det andet legat gik til BIRanalyzers, som udviker den næste generation af højkvalitets kontrol-instrumenter, baseret på ny sensorteknologi. Deres teknologi vil gøre det muligt for nano- og mikrobryggerier at producere den øl, de ønsker for hvert parti, og dermed øge effektiviteten af produktionen og kvaliteten af øllen - og samtidig mindske spilden af vand, som generelt bliver brugt i høje mængder i ølproduktion. 

 

 

Esgaard modtager Youth Startup Investment Potential-legatet.

 

CEO og medstifter, Petros Venetopoulos, modtager legatet på behov af BIRanalyzers.

 

Læs mere her:

Kongehusets Facebook

Kongehusets Instagram