05 dec 2019

Bristol-Myers Squibb støtter Mikrolegater og hylder de gode ideer

Studerende fra KU, DTU og AAU modtog Life Science mikrolegater for deres gode ideer på det sundhedsvidenskabelige område.

Paragit Solutions fra DTU, REDO-Neurosystems fra AAU og SYNCSENSE fra KU/DTU modtog onsdag den 4. december Life Science Mikrolegater á 25.000 og 50.000 kr. Medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb og Fonden for Entreprenørskab står bag de særlige mikrolegater, som gives til iværksættere, der har et bud på løse udfordringerne i sundhedssektoren. De studerende havde lavet forretningskoncepter for tre lovende projekter, der skal afhjælpe sundhedsfaglige problematikker.

 

Paragit Solutions har udviklet et Paragit Sleeve, der måler tilstedeværelse og grad af muskelstivhed, langsomme bevægelser og rystelser hos parkinson-patienter. Det kombinerer hardware og software, så man kan monitorere sygdomsforløbet hjemmefra, personalisere medicinering og opdage tidlige symptomer.

 

REDO-Neurosystems arbejder på at bekæmpe kroniske smerter, der opstår fra muskler og led, med en ny behandlingsmulighed og uden brug af medicin.

 

SYNCSENSE udvikler en underholdningsdrevet øvelse ved hjælp af virtual reality for at støtte behandlingen af patienter. Deres mål er, at lave personaliseret VR.

 

 

Stort tillykke til de tre ambitiøse startups, som har lært at koble deres faglige viden med entreprenørskab for at skabe løsninger til fælles gavn.

 

Se nyhederne på om de tre startups på MedWatch her: SYNCSENSEREDO-Neurosystems og Paragit Solutions.

Læs mere om Mikrolegats samarbejde med Bristol-Myers Squibb her.

 

 

    

(Paragit Solutions, REDO-Neurosystems og SYNCSENSE)