14 nov 2018

Medicinstuderende opfinder symaskine til sår

Esgaard består af de to medicinstuderende fra Aarhus Universitet, Christine Aarenstrup Daugaard og Mads Esmann. I 2018 modtog de et mikrolegat til udviklingen af deres opfindelse; en symaskine til at sy sår sammen.

 

Esgaard modtog i 2018 et mikrolegat for deres opfindelse af en håndholdt symaskine til sår. Siden har de haft vind i sejlene og fået masser af medieomtale. Blandt andet har DR skrevet en artikel om Esgaard.

 

Ideen til en håndholdt symaskine til sår opstod i forbindelse med praktik og et innovationskursus på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet. Aarhus Universitet træner bevidst de studerende på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i at tænke kreativt og ud af boksen.

 

Christine og Mads havde oplevet, at det at lukke sår var en langsommelig proces. Samtidig var det besværligt at lære at gøre det på den helt rigtige måde. De to medicinstuderende tænkte, at det måtte kunne gøres på en hurtigere og mere sikker måde. Sårsyning er nemlig også forbundet med en risiko for bakteriedannelse for patienten og smitterisiko for lægen. De fik ideen til en håndholdt engangssymaskine, som vil gøre sammensyningen af sår op til 10 gange hurtigere og mindske risikoen for komplikationer.  

 

De to studerende forventer, at der kommer til at gå et par år, før symaskinen kan tages i brug på hospitaler, da godkendelsesprocedurerne for medicinsk udstyr er langvarig.

 

Læs hele nyheden på DR.dk 

 

Læs mere på Esgaards hjemmeside