22 dec 2021

Mikrolegatmodtager rejser investering efter blot 9 måneder på markedet

Virksomheden Rabatta har for nyligt nyligt har lukket en investering på 1 million kroner med en værdiansættelse i deres seed runde på 10 millioner kroner. Det sker efter blot 9 måneder på markedet, og efter at Rabatta for et halvt år siden modtog et mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab.

Mikrolegat gav tro på projektet  

Siden modtagelsen af mikrolegat i juni 2021 har Rabatta, der laver et gratis rabatkodeværktøj til onlineshopperen, haft fart på. Udover at have vækstet med ca. 60.000 brugere på deres browserudvidelse, har de også udgivet en app til Android og iOS, således at deres rabatkodeværktøj nu er tilgængeligt på næsten alle online platforme. 

 

Mikrolegatet var vores allerførste kapitalindsprøjtning og har i den grad hjulpet os til at tro på vores projekt. Vi brugte i sin tid vores mikrolegat på at oppe kvaliteten af vores content game på sociale medier. Her fik vi nemlig rådgivning og vejledning til produktion af videoindhold, hvilket gjorde en enorm forskel for os i vores visuelle udtryk, og har været med til at skabe over 7.500 nye brugere” – Rabatta. 

 

Rabatta’s opstart  

Rabatta er et gratis rabatkodeværktøj, som automatisk finder og tester rabatkoder for dig, når du handler online. Visionen for Rabatta er at gøre onlinehandel lige for alle. Når man med Rabatta installeret skal til at betale for sin vare på en webshop, viser Rabatta sig og tilbyder at teste de rabatkoder, som værktøjet har fundet, der måske kan give rabat. 

 

Da Rabatta blev oprettet for 9 måneder siden, bestod teamet af 6 studerende fra forskellige uddannelser på Aalborg og Aarhus Universitet. Ideen opstod da Jacob Frandsen (direktør i Rabatta) var træt af at søge efter rabatkoder på nettet uden held. Han kunne sjældent finde rabatkoder, som virkede på de sider, han havnede på. Han hørte i den forbindelse om et smart rabatkodeværktøj fra USA, som automatisk scannede internettet for rabatkoder og testede dem på webshops. Problemet var bare, at det værktøj ikke virkede på danske webshops. Så han hev fat i Benjamin Mikkelsen og Simon Ejstrud, og de tre fik samlet resten af det hold på seks mand, der i dag driver rabatkodeuniverset Rabatta.  

 

Om Mikrolegat-initiativet  

Siden 2011 har Fonden for Entreprenørskab uddelt Mikrolegater til studerende med iværksætterambitioner. Mikrolegatet giver studerende økonomisk støtte til deres idé og dermed mulighed for at opnå værdifuld erfaring med iværksætteri.  

 

Med Mikrolegatet ønsker vi at skabe positiv opmærksomhed omkring iværksætteri på danske uddannelser, og ser vores legatmodtagere som rollemodeller for deres medstuderende. Hvert år modtager vi ca. 400 ansøgninger og uddeler omkring 130 mikrolegater. 

 

Næste Mikrolegat ansøgningsdeadline: 20/02/2022