09 aug 2019

Millioninvestering sender Mikrolegatmodtager på væksteventyr

De to studerende Mike Vestergaard og Mads Klokkerholm Nielsen fik i efteråret 2018 et Mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab til opstartsvirksomheden DIGURA, som er en digital lejeretsekspert. Siden er det gået stærkt for de to nordjyder, og nu har virksomheden tiltrukket en millioninvestering.

Fra en opstart med de to founders Mike Vestergaard og Mads Klokkerholm Nielsen til i dag at have 10 ansatte, så er der travlt i den unge virksomhed DIGURA. DIGURA har hovedkontor i Aalborg, hvor hovedparten af medarbejderne er lokaliseret, men har allerede ekspanderet og har nu også medarbejdere i Aarhus og København.  

Mike Vestergaard og Mads Klokkerholm Nielsen læser henholdsvis erhvervsjura på Aalborg Universitet og jura på Aarhus Universitet, og under bachelortiden fik de ideen til DIGURA, som digitalt hjælper lejere med både problemstillinger og med at føre deres sager imod udlejere. De søgte og fik et Mikrolegat på 50.000 kr. i efteråret 2018, og det blev startskuddet til for alvor at få virksomheden til at vokse.  

Vi har netop lukket vores første investering, der er på et tilfredsstillende millionbeløb, som skal være med til at øge markedsføringsindsatsen og udvide teamet,” siger Mike Vestergaard fra DIGURA. 

 

Mikrolegat er katalysator for opstartsvirksomheder 


Mikrolegat en kapitalindsprøjtning til studerende med en idé på så tidligt et stadie, at de ikke har mulighed for at hente opstartskapital andre steder. Legatet bliver ofte brugt til at udvikle en prototype, lave proof-of-concept eller på anden vis teste af, om ens idé har potentiale. Således også for DIGURA. 

At vi fik mikrolegatet gjorde, at vi kunne launche en MVP-løsning, hvor vi kunne komme ud og teste, om der reelt set var et marked, og om der var nogen, der faktisk ville betale for produktet. Det var der heldigvis,” siger Mike Vestergaard. 

Fonden for Entreprenørskab har uddelt Mikrolegater siden 2011 og har fulgt op på effekterne af legaterne. Analysen viser, at Mikrolegater påvirker overlevelsesraten af unge startups positivt, at Mikrolegatmodtagere har større teams, sikrer lønnede medarbejdere og har lettere ved at tiltrække vækstkapital fra fx acceleratorprogrammer, business angels og private fonde. 

Selvom DIGURA stadig er en meget ung virksomhed, har de to founders fart på og ambitionerne er store. I første omgang skal den nye millioninvestering være startskuddet til en udvidelse af virksomheden. 

Målet er først og fremmest at blive danskernes foretrukne lejeretsekspert, og samtidigt skal vi også begynde at kigge på udlandet og se, hvordan vi får adgang til det marked både markedsføringsmæssigt og kapitalmæssigt. Dernæst vil fokus være på at udvide DIGURAs ydelser globalt,” siger Mike Vestergaard. 

 

Læs mere om DIGURA her.