27 jun 2022

Mød de første modtagere af Kickstart Mikrolegat!

Endelig kan Fonden for Entreprenørskab præsentere de to første modtagere af Kickstart Mikrolegat: Minkostplan.com og Your Word Keeper

Kickstart Mikrolegat er et særligt legat, som gives til elever på erhvervsuddannelser. Det er både økonomisk støtte og mentor støtte, til opstart og afprøvning af innovative, grønne og bæredygtige idéer og virksomheder.

 

I samarbejde med Tuborgfondet tilgodeser Fonden for Entreprenørskab unge faglærte, som tænker grønt og bæredygtigt allerede under uddannelsen.

 

Minkostplan.com

 

 

Minkostplan.com er den ene blandt de to første modtagere af Kickstart Mikrolegat. Minkostplan.com giver dig opskrifter til alle dagens tre måltider til 49 kr. om ugen og udover at være nemt, så er det også sundt og billigt.

 

Minkostplan.com er til dem, som ikke vil bruge penge på en kostvejleder eller personlig træner, men som heller ikke har overskud til at få styr på kosten selv. Minkostplan.com ønsker at hjælpe almindelige mennesker mod en sundere hverdag via gode og sunde opskrifter.

 

Om modtagelsen af Kickstart Mikrolegat lyder det fra Simon Reffstrup, Co-founder af Minkostplan.com: ”Kickstart Mikrolegatet giver os et fundament, som styrker vores virksomhed og hjælper os til at kunne opnå vores mål. Som unge iværksættere er det også et kæmpe klap på skulderen, som giver endnu mere blod på tanden”.

 

Ifølge Simon så skal legatet bruges på at udvikle Minkostplan.com til en fuldautomatisk hjemmeside, så de hurtigst muligt kan hjælpe mennesker mod en sundere hverdag.

 

Your Word Keeper


 

 

Your Word Keeper er den anden blandt de to modtagere af Kickstart Mikrolegat. Your Word Keeper er et nyt ordblinde redskab, der omfatter en app og et program til computeren, som skal hjælpe ordblinde, men også andre som har brug for det. App’en tilbyder blandt andet ordforslag, hjælp til grammatik og pdf-oplæser.

 

Pigerne bag Your Word Keeper er selv ordblinde og fortæller, at mange ikke bruger de hjælpemidler, der er, da de simpelthen er for dårlige. Det vil de gerne lave om på og hvad der egentlig startede som et projekt til iværksætterforløbet Kickstart Programme, endte med at blive startskuddet til Your Word Keeper.

 

Om at have modtaget et Kickstart Mikrolegat udtaler Viktoria Rønde Bak, Co-founder af Your Word Keeper: ”Det har givet vores team mere blod på tanden, og nu er vi klar til at arbejde hård for at komme ud og realisere vores ide”. Desuden tilføjer hun også: ”Vi er bare stolte og taknemmelige over, at der også er andre som synes vores idé er god. Vi brænder for, at vores idé skal være med til at gøre en forskel og derfor er dette Kickstart Mikrolegat også et godt skridt på vejen mod at realisere vores idé”.

 

Kender du nogle seje unge på en erhvervsuddannelse, som du også mener, skal søge et Kickstart Mikrolegat? Så er der ansøgningsfrist d. 1. september 2022 kl. 23.59! Læs mere under fanen 'Kickstart Mikrolegat'.