15 jan 2021

Tidligere mikrolegatmodtagere får store samarbejdspartnere

To iværksættervirksomheder, som har modtaget mikrolegater inden for de seneste par år, starter samarbejde med store spillere som GN Group og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.

2021 starter godt for to af vores tidligere mikrolegatmodtagere.

 

Obital, som udvikler eye-tracking-teknologi, modtog et mikrolegat for tre år siden. Nu er virksomheden blevet opkøbt af GN Audio, som er en del af GN Group.

 

På LinkedIn skriver Obital, at de glæder sig til at arbejde sammen med et firma med en lang historie for teknologisk innovation og sammen skubbe grænserne for eye-tracking og computer vision og få teknologien ud til et bredere publikum.

 

Udviklingen er også gået stærkt for Emplate, som laver skræddersyede apps til butikscentre. Siden opstarten i 2017 har Emplate tredoblet sin vækst og nu har virksomheden hentet en millioninvestering fra Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens selskab Hypezone.

 

Emplate er stiftet af fem studerende fra Aarhus Universitet i forbindelse med et studieprojekt og i dag har virksomheden aftaler med shoppingcentre i lande som Ungarn, Malta, Slovakiet, Tjekkiet og Polen.

 

Læs mere om Emplates investering her: Emplate vil digitalisere shoppingcentre verden over

 

Foto: Emplate