27 jun 2019

Folkemødets mest "cool" scene

Igen i år fik tre startups chancen for at pitche deres idé foran et panel af investorer, alt imens de stod i isvand til livet!

At blive iværksætter kræver kompetencer såsom at tage ansvar, arbejde vedholdende med usikre og åbne opgaver og samtidig have troen på at kunne realisere sine drømme.

 

Det fik tre verdensmålsiværksættere rig mulighed for at vise, da de på Folkemødet dystede om at levere det mest overbevisende iskolde pitch og vinde mikrolegatet på 25.000 kr.

 

De tre deltagende verdensmålsiværksættere var Jordnær Film, Esgaard og YieldMore - alle tre holdt hovedet koldt og leverede en flot præsentation. Det blev dog YieldMore, der løb af med sejren. Blandt andet vægtede investorerne denne startup's muligheder for at skalere.

 

Tre kolde fra kassen:

 

YieldMore står bag en eLearnings-app til small-scale farmers i Nigeria. App'en gør det lettere for landmændene at opnå en bæredygtig vækst i deres landbrug. 

 

Jordnær Film er et rådgivende produktionshus, der laver levende billeder med respekt for miljøet og vejleder danske medieproduktioner i bæredygtighed og ansvarligt ressourceforbrug.

 

Esgaard står bag udviklingen af en håndholdt symaskine, der giver en nem, hurtig og sikker måde at sy sår sammen på, og som kan lukke sår mere end 10 gange hurtigere end normalt.

 

Alle tre startups har i forvejen vundet et mikrolegat, som er finansieret af Tuborgfondet.