Vi søgte et Mikrolegat fordi...

RaskRask

RaskRask er et massagekoncept, som bringer professionelle massører ud til private og erhverv. De har ingen fysiske klinikker, men bygger i stedet på deleøkonomiske principper, hvor det er kunden, der stiller lokale til rådighed. Det holder udgifterne nede og sparer kunden for tid og rejsebesvær.  

 

RaskRask modtog et Mikrolegat i april 2016 og har siden videreudviklet deres bookingsystem, der har ført til at forretningen har vækstet med over 1000% de seneste par år. RaskRask har fået fodfæste på markedet og ikke mindst i landets største byer, hvor de siden mikrolegatet er gået fra en lille håndfuld behandlere i Aarhus til små hundrede behandlere fordelt over hele landet.

 

     

Sådan opstod ideen

Grundlægger af RaskRask, Albert Kirk Iversen, pådrog sig en skade i foden under en fodboldkamp. Her gik det op for ham, hvor besværligt behandlingssystemet kan være, når man har svært ved at komme ud af døren. Derfor fik han idéen om at sende fysioterapeuter hjem i folks egne stuer. Med tiden viste det sig dog, at der var større efterspørgsel på massører, hvilket fik RaskRask til at skifte retning før de knap var kommet i gang.

 

To af grundlæggerne, Albert og Jesper, studerede sammen på Aarhus Universitet, hvor de sammen skrev bachelor om iværksætteri. De tilmeldte sig efterfølgende iværksætterkonkurrencen Aarhus Health Care, som de vandt. Det blev startskuddet til RaskRask. Siden er flere kommet til, mens andre andre har forladt projektet igen. I dag består holdet af en sammentømret gruppe på 4 fastansatte, et par deltidsansatte og freelancere, som alle har det tilfælles, at de brænder for iværksætteri og for at hjælpe andre.

 

I starten eksisterede RaskRask kun i Aarhus, men havde et ønske om at udvide konceptet til resten af landet. Før det kunne lade sig gøre, var det nødvendigt med et filter til deres online kalender, så kunderne kunne søge efter en behandler på baggrund af postnummer. RaskRask ansøgte derfor om et mikrolegat til videreudvikling af bookingsystemet. Det har i dag ført til et overskueligt og intuitivt system, der gør det nemt og enkelt at bestille en behandler hjem i stuen, hvor end i landet man måtte befinde sig. 

 

    

Fremtiden for RaskRask

"Vi har gennemgået en enorm udvikling forretningsmæssigt og som team. Som iværksætter lærer man hver dag nye ting om sig selv, sit team og det fag man opererer i. Meget af den læring man får er sjældent noget man kan læse sig til i en bog. Det kræver, at man springer ud i det og får hænderne i dejen. Det kan sommetider være en lang og sej proces, men vi arbejder ud fra en filosofi om, at vi skal rykke os 1% hver dag. På den måde kommer vi hver dag et skridt tættere på vores mål" - Albert Kirk Iversen.

 

RaskRask har flere visioner, som kan tage virksomheden i forskellige retninger. Om 5 år har de en vision om at have udvidet til andre nordiske lande eller at have udvidet konceptet med flere behandlingsformer, som fx akupunktur, ernæringsrådgivning og lignende. Måske begge dele. De seneste års erfaring har vist dem, at man må være åben for muligheder, da man aldrig ved, hvad tiden bringer. Derfor kan det være farligt at stirre sig blind på en 5 års plan.

 

Anbefalinger fra RaskRask til kommende Mikrolegat-ansøgere

Som iværksætter kan man hurtigt bruge dyre lærepenge, hvis ikke tingene bliver ordentligt gennemtænkt. Det er et miljø, hvor det ofte går hurtigt og hvor drømmene er store. Vores bedste anbefaling er derfor, at man husker at trække vejret og sørger for at få lagt en konkret plan for, hvad pengene skal bruges til. På den måde giver man sig selv de bedste forudsætninger for at lykkes på den korte og lange bane.

 

 

Besøg RaskRask's hjemmeside her.

Se alle Mikrolegat-modtagere her.

 

Syngja

Syngja er en fødevare-startup, som er i færd med at gøre spiselige insekter populære i Danmark. Således har virksomheden udviklet en række innovative drikkevarer, der anvender 1% fårekylling som aktiv ingredients. Produkterne hedder BUGS’N SHOT og er en serie af økologiske energishots, der tilbyder naturligt Vitamin B12 for at øge kroppens energi og proteinomsætning. Den overordnende mission er at promovere insekter som en smagfuld råvare i lækre, genkendelige forbrugerprodukter.

Syngja modtog et mikrolegat i 2016, som blev brugt til en etablering af produktion af Syngjas prototyper. 

 

  

Start skuddet

De to stiftere Philip Price og Jakob Rukov mødtes tilfældigt i 2016 til et event på Nørrebro, hvor der blev serveret drinks - og ristede insektsnacks. Dette blev startskuddet til det, der i dag er Syngja, og som er resultatet af mange måneders arbejde med at udvikle, etablere produktion og rejse midler. Og ikke mindst at researche forbrugernes skarpe holdninger.

 

“Det er en svær øvelse at skabe lækre fødevareprodukter med fårekyllinger. Og vores venner og familier har da også måtte lægge mund til mange ‘opfindelser’ af blandet succes. Når vi så alligevel har kastet os ud i eventyret, er det fordi vi ser et stort potentiale. Insekter smager nemlig rigtig godt. Og så er de en vaskeægte superfood fyldt med komplette proteiner og ikke mindst Vitamin B12, som bliver en mangelvare i takt med at vi skærer ned på vores kødforbrug”, udtaler Philip Price.

 

Hvor er Syngja nu?

I januar 2019 udkom Syngjas første færdige produkter, BUGS’N SHOT – et produkt, hvis udvikling startede i et lille køkken købt ind for de første ’lommepenge’ fra Mikrolegatet. I dag kan produkterne købes i en række butikker i ind- og udland, bl.a. Magasin Mad & Vin og til sommer udkommer porteføljen i Irmas butikker.

 

Syngja har ambitioner om at udvikle flere produkter inden for drikkevare-kategorien. Men først og fremmest skal BUGS’N SHOT skubbes ud på hylderne og prøve sig selv af. “Vi har mange drømme og ideer til at udvikle porteføljen og udvikle lækre produkter, hvor fårekyllinger selvfølgelig spiller en central rolle. Nu og her skal vi dog først have bevist vores case og få produktet ud i så mange butikker og webshops som muligt. Dernæst kigger vi mod de store kæder og udlandet, hvor vi allerede mærker stor interesse.”, udtaler Jakob Rukov

 

 

Besøg Syngja's hjemmeside her.

Se alle Mikrolegat-modtagere her.