Aarhus Universitet

På Aarhus Universitet er der flere tilbud til dig som studerende med iværksætterplaner. Læs mere nedenfor og via links.

 

 

Studentervæksthus Aarhus (SVAA)

Alle AU-studerende kan bruge SVAA, som ligger under "AU Forskning og Eksterne Relationer". Du kan også deltage som studerende fra en anden uddannelsesinstitution, men mindst én studerende fra dit team skal være studerende på AU. Ved SVAA kan du få sparring på din forretningsidé og gratis deltage i oplæg og konferencer.

 

Under fakultetet "Science and Technology" findes tre labs. De forskellige labs er som udgangspunkt åbne for alle studerende:

 

HatchIT Lab

Hub for studerende på institut på datalogi

 

Orbit Lab

Studenterhus for elektroingeniører

 

Food eHub

Studenterhus for fødevareingeniører i Institut for Fødevarer på Katrinebjerg. Her kan du få vejledning, sparring og støtte til opstart og udvikling af forretningskoncepter inden for jordbrugs- og fødevareinnovation.

Du starter med en fleks-kontorplads nær dit fagmiljø. Senere kan du få adgang til en fast kontorplads i Agro Food Park.

Food ehub tilbyder mentorordninger og hjælper med at skabe netværk til relevante samarbejds- og erhvervspartnere.

 

 

Business Factory

Business Factory er et studentervæksthus i Herning, som er tilknyttet Institut for Forretningsudvikling og Teknologi. Åbent for dig, der er studerende fra Aarhus Universitet i Herning.

 

Som studerende på AU kan du bruge iværksættermiljøet i Startup Factory (i Navitas-bygningen).
Startup Factory er også for studerende fra Aarhus Maskinmesterskole, Ingeniørhøjskolen AU og INCUBA samt studenteriværksættere med en teknologisk- eller produktcentreret forretningsidé.
Startup Factory tilbyder kontormiljø, workshopfaciliteter og adgang til prototypeværksteder og løbende vejledning. Startup Factory afholder forløbene Discovery Lab, Biz-Lab og iværksætterpraktikken og tilbyder dig som studerende gratis deltagelse i workshops.

 

COMET (Commercializing and Entrepreneurship)
COMET er en projektenhed i afdelingen Erhvervssamarbejde og Teknologioverførsel, hvor du som ph.d.-studerende, post doc'er eller forsker på AU eller partneruniversiteter kan deltage i extracurriculære aktiviteter under "Science for Society".
"Open Entrepreneurship" er målrettet samme gruppe og arbejder med at skabe spinouts og erhvervssamarbejder.