Nye Forretningsmodeller

Der findes mange forskellige forretningsmodeller, man som virksomhed kan benytte. Her gives et overblik over fire nye forretningsmodeller. 

Har du spørgsmål til, hvilke regler der gælder for den nye forretningsmodel, din virksomhed benytter, kan du læse mere og stille spørgsmål på denne hjemmeside af Erhvervsstyrelsen, som giver et samlet svar fra de relevante myndigheder.

 

 

Cirkulær økonomi

Virksomheder, der benytter cirkulær økonomi, arbejder med produkter og processer, der kan være med til at øge værdien og levetiden af verdens ressourcer. Her arbejdes der indenfor følgende fire overordnede kategorier: 

  • At minimere mængden af anvendte materialer
  • At reparere, vedligeholde, istandsætte og genbruge
  • At gentage brugen af særskilte materialer
  • At bruge rene, ikke-giftige materialer.

Deleøkonomi

Deleøkonomi er et økonomisk princip, hvor privatpersoner deler, lejer, køber eller bytter produkter og tjenester. Det spænder fra udlejning af bolig og bil til at tilbyde hjælp mod betaling eller udveksling af tjenester.

 

Etableringen af en deleøkonomisk virksomhed involverer typisk en hjemmeside, der kan formidle kontakten mellem private udbydere og brugere, så parterne kan handle med hinanden.

 

Data og ny teknologi

Digitaliseringen bliver mere og mere en del af vores hverdag og spiller en stor rolle i vores samfund. Mange virksomheder benytter muligheder såsom kunstig intelligens, 3D print, sensorer, avanceret dataanalyse mm.

 

Virksomheder, som arbejder med mulighederne i den digitale omstilling og anvender nye teknologier, skal være opmærksomme på de mange regler, der findes på området. Læs mere og stil dine spørgsmål her.

 

E-handel

E-handel beskriver alt online salg. E-handel er det største vækstområde i detailhandlen, og mange virksomheder arbejder udelukkende med e-handel i dag. E-handel gør det lettere for virksomheder at komme ud over de danske grænser, men der findes også mange regler og love på området, som skal overholdes.

 

 

Læs mere og stil alle dine spørgsmål til de ovenstående forretningsmodeller her