Iværksæt med omtanke

Corona-krisen har nulstillet vores samfund fuldstændigt –men den har også givet os et blankt lærred at arbejde med. Nu skal vi have bygget vores samfund op på ny og det skal gøres på en ansvarlig og bæredygtig måde. Det har aldrig været mere relevant at styrke vækst og beskæftigelse i vores land, som lige nu har mere brug for det end nogensinde før. 

 

En programserie, produceret i samarbejde med Tuborgfondet og MOOT

Fonden for Entreprenørskab vil med Verdensmålsmikrolegat initiativet gerne støtte studerende med gode idéer og fremme bæredygtigt iværksætteri som en karrierevej. Den næste Mikrolegat ansøgningsdeadline er d. 11/05 og programserien skal være med til at skabe et større kendskab til denne mulighed, men hovedformålet med serien er at inspirere studerende til at blive verdensmålsiværksættere, og dermed være med til at skabe nye virksomheder,arbejdspladser, eksportindkomster og grøn vækst i samfundet. 

 

Programserien skal både inspirere unge til at skabe en bæredygtig virksomhedoghjælpe unge, der allerede har en idé eller en startup til gøre bæredygtighed til en kerneværdi i deres virksomhed. Ved at inspirere og hjælpe studerendes til opstart af bæredygtig virksomhedkan denne programserie på sigt få flere studerende til at søge et Mikrolegat. 


Episoderne vil løbende blive lagt op på denne side, efter de bliver vist live på MOOT's YouTube kanal. Du er velkommen til at se med, de første tre mandage i maj!

Afsnit 1: OPSTART -hvordan bliver du verdensmålsiværksætter?

Dette afsnits deltagere er...

Sune Alstrup, som er tidligere medstifter og direktør for The Eye Tribe, der startede som et forskningsprojekt på IT-universitetet, og sidenhen udviklede sig til verdens førende eye tracking teknologi til Virtual Reality headsets. The Eye Tribe blev solgt til Facebook / Oculus VR i december 2016. I dag investerer Sune aktivt i teknologi startups, blandt andet gennem venturefonden byFounders. Sune er derudover Founding Investor i Matrikel1.


Johanne Stentrup
, som er medstifter og direktør for livsstilsmagasinet Sustain Daily. Derudover kan hun kalde sig foredragsholder, bæredygtighedsnørd, moderator, iværksætter og Danmarks første bæredygtige modeblogger.


Nikolaj Schlüter
og Anders Winnerskjold, som er stiftere af verdensmålsstartup'en Elevaid, som tilbyder online terapi- og rådgivningsforløb til unge på ungdomsuddannelser for at reducere frafald på uddannelserne. Det hjælper studerende på rette vej og gavner uddannelsesinstitutionernes økonomi.

 

Afsnit 2: FINANSIERING -hvordan får du finansiering som verdensmålsiværksætter?

Dette afsnits deltagere er...

Anne-Louise Thon Schur, som har mere end 25 års erfaring med at arbejde med bæredygtighed, og er i dag partner og medstifter i SDGLead og SDG invest, som investerer i virksomheder, der beskæftiger sig med FN’s verdensmål.

 

Julie Granhøj Christoffersen, som er antropolog med speciale i socialt entreprenørskab. Sammen med tre studieveninder startede hun i 2018 SPIR, der gennem en række events giver spirende sociale entreprenører en platform, hvor de kan præsentere deres sociale, kulturelle eller grønne ide og få mulighed for at vinde penge til at realisere den. 

 

Esben H. Licht, som er stifter og CEO i Makershirt, TRÆVL og tænketanken Tekstilrevolutionen. Han har en vision om at ændre måden tekstiler ukritisk forbruges på og er ved at skrive en bog, om alt det der er galt med tekstilindustrien, og hvilke lette løsninger, der er som forbruger, i forhold til at ændre adfærd og hjælpe verden i en anden og bedre retning.

 

Afsnit 3: KOMMUNIKATION -hvordan får du kommunikeret, at du er verdensmålsiværksætter?

Dette afsnits deltagere er...

Steffen Max Høgh, som foruden er CSR-direktør i Holmris B8, men også iværksætter, public speaker, panelmoderator, samfundsdebattør, og bæredygtigheds ekspert på TV2 Øst. Med ringbindet fuld af gode cases deler han ud af sin viden om, hvordan cirkulær økonomi kan praktiseres.

 

Tanja Gotthardsen, som er kvinden bag Secondhand First, der er en kombineret blog og konsulentvirksomhed, som har til formål at hjælpe bevidste forbrugere og grønne virksomheder med at finde hinanden. Gennem blogindlæg og -samarbejder, anmeldelser, foredrag og paneldebatter, forsøger Tanja at gøre det lettere at begå sig som bevidst og kritisk forbruger, og gennem strategisk rådgivning, forsøger hun at give ansvarlige virksomheder værktøjerne til at kommunikere højt, tydeligt og troværdigt.

 

Iværksættere Josefine Madsen og Anne Ahn Lund, som i 2017 stiftede Jordnær Creative, og var dermed de første i Danmark til at specialisere sig i bæredygtig filmproduktion. De har dybdegående viden om kreativ bæredygtighed og hjælper filmhold med workshops, rådgivning, implementering på set og impact assessment med deres CO2 beregner, KlimaKlappet.

 

Afsnit 4: NETVÆRK -hvordan finder du andre verdensmålsiværksættere og hvordan kan I bruge hinanden?

Dette afsnits deltagere er...

Mads Leif Lønnberg, som er initiativtageren bag velgørenhedsorganisationen der vil forbedre skolesystemet Learning Mission, stifter af Nøddebazaren og co-creator af Greencubator

 

Tommy Andersen, som er tech entreprenør og Managing Partner i ByFounders.

 

Sarah Persson Hammershøy, der sammen med en kollega vandt Danmarks mesterskabet i Entreprenørskab for studerende i 2019, og står bag MicroChange - en innovativ og bæredygtig løsning, hvor skibe kan oprense mikroplast fra verdenshavene.