Iværksætterhistorier

"Verdensmålsiværksætterne" -  en dokumentarserie

Nedenstående korte videoer er en del af serien “Verdensmålsiværksætterne,” produceret i samarbejde mellem MOOT og Mikrolegat, om seje unge danskere, der har modtaget et verdensmålsmikrolegat. Alle verdensmålsmikrolegater bliver uddelt af Tuborgfondet og Fonden for Entreprenørskab. Vi er gået sammen om at sætte fokus på at styrke unge iværksættere og nye virksomheder, der drives af at løse store globale udfordringer. Det gør vi blandt andet gennem uddeling af 150 verdensmålsmikrolegater.

 

Jordnær Film

Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett og George Clooney er blandt de mange Hollywood-stjerner, der sætter fokus på klimaforandringer og som har givet tv- og filmbranchen et miljøbevidst image. Men måske burde de i stedet kigge indad. Bag den glitrende grønne facade gemmer sig nemlig et gigantisk overforbrug af strøm, materialer og brændstof. Det kæmper de unge iværksættere Josefine Madsen og Anne Ahn Lund fra Jordnær Creative for at lave om på:

 

 

Hvordan bliver man egentligt iværksætter? Hvor starter man, hvem taler man med og hvordan springer man ud i det?

Et nørdet speciale fra Københavns Universitet om klimavenlig filmproduktion, førte til grundlæggelsen af virksomheden Jordnær Creative. Jordnær Creative vil revolutionere filmbranchen med nulspilds-løsninger og miljørigtige tiltag for en mere bæredygtig filmproduktion, men vigtigst af alt har Josefine og Anne et afgørende råd til fremtidige iværksættere:

 

 

CikoTag

Hvad stiller man op, når en af Danmarks største industrier, der alene står for 30% af landets udledning af drivhusgasser, ikke vil hoppe med på klimabølgen? Byggebranchen er kendt for at være ultrakonservativ, men det vil bygningskonstruktørstuderende Rasmus Krogh Lynge Pedersen og Nicolaj Zoega Jørgensen lave om på med deres startup "CikoTag":

 

 

Under uddannelsen fik de to bygningskonstruktørstuderende en opgave om genbrug af byggematerialer. Det blev til et stort ønske om at skabe mere cirkulær økonomi i byggebranchen, der er en af Danmarks største industrier og samtidig står for 30% af landets udledning af drivhusgasser. Ideen gik hurtigt fra at være en skoleopgave til at blive et startup. Hør om deres iværksætterhistorie her: