Verdensmålene på Folkemødet

Fonden for Entreprenørskab og Tuborgfondet har indgået i et samarbejde om at styrke unge iværksættere, hvor verdensmål og bæredygtig forretning går hånd i hånd. Det gør vi ved at uddele verdensmålsmikrolegater til opstart af bæredygtige virksomheder.

 

At blive iværksætter kræver kompetencer som at tage ansvar og arbejde vedholdende med usikre og åbne opgaver og samtidig have troen på at kunne realisere sine drømme. De kompetencer fik tre unge student-startups rig mulighed for at vise, da de pitchede deres idéer foran et panel af investorer, alt imens de stod i isvand til livet. 

 

De tre verdensmålsiværksættere som deltog var Jordnær Film, Esgaard og Yieldmore. 

 

Yieldmore holdt hovedet koldt og gik hjem med et Mikrolegat på 25.000 kr. til at finansiere den helt tidlige opstart af deres virksomhed. 


TRE KOLDE FRA KASSEN, TAK!

 

YieldMore står bag en eLearnings-app til small-scale farmers i Nigeria. App'en gør det lettere for landmændene at opnå en bæredygtig vækst i deres landbrug. 

Jordnær Film er et rådgivende produktionshus, der laver levende billeder med respekt for miljøet og vejleder danske medieproduktioner i bæredygtighed og ansvarligt ressourceforbrug.

Esgaard står bag udviklingen af en håndholdt symaskine, der giver en nem, hurtig og sikker måde at sy sår sammen på, og som kan lukke sår mere end 10 gange hurtigere end normalt.

 

Alle tre startups har i forvejen vundet et mikrolegat, som er finansieret af Tuborgfondet.

BILLEDER: